Sada nádobí, která kompletně změní váš pohled na vaření!

Ať už je pro vás vaření radost nebo noční můra, pravděpodobně trávíte v kuchyni nezanedbatelnou část každého dne. Tento čas si tedy musíme buď maximálně užít, nebo zkrátit. Na obě tyto změny má zcela nesporně obrovský vliv výběr toho správného kuchyňského nádobí.

Takové mytí nekvalitního nerezu či rozlehlejší připálenina na dně pánve nás dokážou nejen pořádně zdržet, můžou ale také nevratně poškodit námi připravovanou dobrotu. A to nemluvíme o možném poškození zdraví, krátké životnosti nebo dalších závažných problémech, které se u laciného nádobí z Číny prostě vyskytují. 

 

ukázka sad nádobí

 


 

Pokud hledáte článek, ve kterém vás provedeme výběrem dokonalé kuchyňské sady nádobí krok za krokem, tedy ohledně volby konkrétního materiálu, tvaru či ostatních parametrů, klikněte zde.

 


 

Novou sadu nádobí nekupujeme zrovna každý den. Zeptejte se sami sebe, kdy jste naposledy obměňovali vaše kuchyňské vybavení. Nevzpomínáte si? A jaké nádobí máte nyní? Starý nerez? ,,Nějakou‘‘ sadu z ,,nějakého‘‘ výprodeje?

Naše zkušenost nám zkrátka nedovolí věřit, že by tomu bylo jinak. Jo, ještě Ikea. To je druhá možnost. Takové nádobí už je určitě vhodnější. Vystačí. Tedy minimálně nebude zdraví závadné. Ale není to škoda, nevybrat sadu, která bude více než jen ,,v pohodě‘‘? Kompletní obměnu pomocníků na vaření děláme jak často, jednou za pět či deset let?

Banální záležitost, které netřeba věnovat pozornost, říkáme si. Zmiňovaný čas strávený v kuchyni kvůli čištění připáleniny vás v prvním odstavci nijak nerozhodil?

 


 

Počítejme společně, pět minut třikrát týdně po celých pět let. (tolikrát průměrně hrnec či pánev připálíme a za takovou dobu je měníme) Šedesát hodin. A to už zní jinak. Připočítáme-li další minuty, které ztratíme pomalým zahřátím, dostaneme se na dvojnásobek. Kdybychom tento čas trávili v práci, pravděpodobně si vyděláme na to nejdražší nádobí na trhu. Nebo třeba na hezkou dovolenou s rodinou.

 


 

ukázka hrnce royalty úzká 

Zdaleka to není ,,pouze‘‘ o připálenině a ušetřeném času u mytí. Společným jmenovatelem nekvalitních sad nádobí je i naprosto neekonomický provoz. Může za to použitý materiál a naprosto obyčejné, lisované dno. Na přípravu pokrmu v takovém případě budeme potřebovat mnohem více elektrické energie. 

Peníze a čas už ale nechme stranou. Dalším rizikem, které na nás číhá, je ztráta vitamínů, chuti a aroma surovin, na kterých bychom si rádi pochutnali. Tepelnou úpravou se starším nádobím je zbavíme úplně všeho. Krátká životnost, nepěkný design, žádný nepřilnavý povrch, náročná údržba a mohli bychom pokračovat ... 

 

Řekněme, že jsme pro výměnu nádobí rozhodnuti, jak ale vystoupit z řady a pořídit si takové nádobí, které nám náš pohled na vaření úplně změní?

 

Především se nebojte vkročit do neznámých vod a zjistěte, co vše nám trh nabízí. Pokud se řekne značka nádobí, pravděpodobně se vám vybaví jen úzký výběr těch nejznámějších. Tyto nejprodávanější značky se snaží zaujmout co nejširší okruh lidí, proto u nich většinou nenarazíme na technologie a produkty, které by nás svými vlastnostmi vyloženě překvapily.

Nemusíte se bát, cena sady nádobí od progresivnější značky, která není zrovna jedničkou na trhu, je mnohdy i nižší.

 

Pocit, kdy si pořídíte takové nádobí, které zcela změní váš pohled na vaření a čas strávený při této aktivitě, je k nezaplacení.

 


 

Stačí si jen správně vybrat, třeba zde

 


 

Pokud si se svým výběrem nejste jistí, rádi Vám poradíme!
 
 
Tel.: 607 310 064
 
 
 
... a nebo navštivte našeho rádce, kde máme návod jak vybrat dokonalou sadu nádobí