Výhody a nevýhody nožů s antiadhezní vrstvou

 

Zejména v posledních letech se staly antiadhezní nože hitem na trhu kuchyňského vybavení.

 

6-ti dílná sada nožů s antiadhezní vrstvou a karbonovou rukojení RL-CB5 + škrabka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na počátku tohoto trendu byl uživatel keramického nože, který sice dostal od svého nepřilnavost, ostrost či šetrnost k potravinám, zároveň však řešil křehkost a nepříliš vysokou odolnost.

Keramické nože se tak pro přípravu některých surovin staly nepoužitelnými. Vezměte si příklad, pokud by se kuchaři v restauraci, při porcování masa, ulomil z důvodu nárazu do kosti kus nože. To je absolutně nepřijatelné. 

Úkol zněl tedy jasně, vymyslet nůž, který bude kombinovat vlastnosti keramického nože a nože z nerezové oceli.

A povedlo se, výsledkem jsou nože s antiadhezní vrstvou. 

Nože s antiadhezní vrstvou jsou běžné nože, které mají čepel potaženou antiadhezní látkou, která nedovolí noži styk s krájenou surovinou. Díky této vlastnosti jsou tak k potravinám šetrnější. To ale není jedinou výhodou nožů tohoto typu.

Řada výrobců sází mimo zmiňované vlastnosti také na design či mnohdy pohodlnější krájení. Nože mají potah na bázi látky podobné teflonu, který oceníte nejen za jeho dokonalou kluzkost, ale také při mytí. Krájené kusy jídla k noži nepřilnou. Co se designu týká, lze antiadhezní vrstvu pokrýt téměř jakkoliv. Na trhu tak naleznete širokou škálu barev, ale i různých motivů. Sladit nože s barvami v kuchyni se tak stává snadným úkolem. 

6-ti dílná sada nožů s antiadhezní vrstvou a dřevěnou rukojetí RL-WD5G

Trh s noži se tak opět rozrostl o další technologické zpracování. Zda se antiadhezní vrstvy uchytí a výrobci u jejich produkce zůstanou uvidíme. S čistým svědomím však již nyní můžeme říct, že se mezi zákazníky jedná o velice oblíbené nože, které si ve své domácnosti pochvalují.

Pokud na argumenty, které mluví ve prospěch nožů s antiadhezní vrstvou, nevěříte, neuděláte chybu ani s klasickým, ocelovým nožem.